Αναρτήθηκε στις 13/05/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Μίνι πάβλοβες με φράουλες, μπανάνες και passionfruits
Υπέροχες μπουκίτσες πάβλοβες με φράουλες, μπανάνες και φρούτα του δάσους.. Μια πολύ εύκολη συνταγή, με 6 μόνο υλικά, πολύ εύκολη στη παρασκευή της για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα με την οικογένειά σας ή ένα κέρασμα καλωσορίσματος που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 2 ασπράδια αυγών
- 1/2 φλ. τσαγιού (110 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 125 γρ. φρέσκες φράουλες
- 2 φρούτα του πάθους ( passionfruit) πολτοποιημένα στο μίξερ
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
- Βάζετε τα ασπράδια αυγών σε ένα καθαρό μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή μαρέγκα. Σταδιακά προσθέτετε, “βροχιδόν” τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Χτυπάτε για 5 λ τουλάχιστον μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να είναι παχύ, πηχτό και γυαλιστερό.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνετε από 1 κ.σ. μείγμα στο στρωμένο με λαδόκολα ταψί κάνοντας μικρές μαρέγκες τις οποίες ισιώνετε ελαφρώς στην επιφάνειά τους. Συνολικά θα έχετε 26 μαρέγκες.
- Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Σβήνετε το φούρνο, μισο-ανοίγετε τη πόρτα του φούρνου και αφήνετε μέσα στο φούρνο το ταψί με τις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς με τη πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη.
- Όταν κρυώσουν εντελώς, τις μεταφέρετε σε πιατέλα, τις γαρνίρετε με μπόλικη σαντιγί και τις διακοσμείτε με τις φράουλες, τις μπανάνες και από πάνω τις περιχύνετε με τα πολτοποιημένα στο μούλτι φρούτα του πάθους. Τις σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρούτα με άλλα επιλογής σας ή εποχής.
Πηγή
13/05/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μίνι πάβλοβες με φράουλες, μπανάνες και passionfruits