Μίνι muffins με μπέικον, πράσο και τυρί

Μίνι muffins με μπέικον, πράσο και τυρί

Υπέροχα μίνι muffins με μπέικον, πράσο και τυρί! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σνάκ για όλες τις ώρες, το σχολείο, το γραφείο, το πικ νικ, ή σαν ορεκτικό ή μεζέ με το ποτό σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλλειμα θηκών muffins
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο, στο χοντρό του τρίφτη, τυρί τσένταρ 
  • 3 κ.σ. τριμμένο, στο ψιλό του τρίφτη, πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξινόκρεμα [*]
  • 2 αυγά μεγάλου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί με εγκοπές για mini muffins χωρητικότητας 30 ml (1 1/2 κ.σ.). Εναλλακτικά παίρνετε 25-30 τεμ. mini χάρτινες θηκούλες για muffins και τις βουρτσίζετε με ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μπέικον και το πράσο, ανακατεύοντας για 6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το πράσο και να γίνει τραγανό το μπέικον. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζει και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα 2 είδη τυριών και το μείγμα μπέικον και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ, τοποθετείτε το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ξινόκρεμα, τα αυγά αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών συστατικών μέσα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζετε, με ένα κουτάλι, τις εγκοπές του ταψιού, ή τις μεμονωμένες θηκούλες κατά τα 3/4 και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ ή μέχρι να βγεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίσατε στο κέντρο του muffin.
  5. Σημείωση:Αν το μέγεθος των muffins είναι μεγαλύτερο θα απαιτηθεί ανάλογος επιπλέον χρόνος ψησίματος. Επίσης αν το ταψί σας έχει 12 εγκοπές, ψήνετε τα πρώτα 12 muffins τα βγάζετε από το φούρνο και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα. 
  6. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώνουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

[*] Sour cream (ξινόκρεμα) πωλείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε φυσικά να την αντικαταστήσετε με σκέτη κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά, να προσθέσετε 5-6 σταγόνες λεμόνι και να τη χτυπήσετε ελαφρά με σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Αν έχετε χρόνο κάντε αυτή τη διαδικασία 2-3 ώρες πριν αρχίσετε τη παρασκευή των muffins και αφήστε τη εκτός ψυγείου. Αν δεν έχετε χρόνο βάλτε τη αμέσως μετά το χτύπημα στο μείγμα. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μίνι muffins με μπέικον, πράσο και τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.