Mini καριόκες καρδιά

Mini καριόκες καρδιά

Υπέροχες μικρές καριόκες καρδιά για επιλεκτικές, ιδιαίτερες  περιστάσεις για να τις απολαύσετε με τους αγαπημένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση: 
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 
  • 200 ml μαργαρίνη  
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη 
  • 50 γρ. κακάο 
  • 3 πακέτα πτι μπερ σε μικρά κομματάκια 
  • 250 γρ. καρύδια ή φουντούκια  χονδροκομένα στο multi 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ  
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας: 
  • 750  γρ. κουβερτούρα 
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρύνει.
  2. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Χοντροκόβετε στο μπλέντερ τα καρύδια ή τα φουντούκια. Σπάτε με τα χέρια και τα πτι μπερ σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τα καρύδια και μπισκότα στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη-κακάο και τα αναμιγνύετε όλα μαζί.
  3. Προσθέτετε μέσα στο χλιαρό γάλα το κονιάκ με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται. 
  4. Απλώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια τα πλάθετε σε μπάλες. Βάζετε τη μια μπάλα πάνω στη λαδόκολλα τη σκεκάπεζε με μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης. Με ένα πλάστη το ανοίγετε σε ένα χοντρό “φύλλο” 2 εκ. περίπου. Μεταφέρετε το “φύλλο” σε δίσκο.
  5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 1-2 μπάλες, τις τοποθετείτε πάνω από τη πρώτη στο δίσκο, τις σκεπάζετε καλά με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το δίσκο στο ψυγείο 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
  6. Για την επικάλυψη σοκολάτας: Όταν κρυώσει το μείγμα, λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  7. Βγάζετε ένα ένα, τα χοντρά “φύλλα” από το ψυγείο και με μια μικρή κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, διαμέτρου επιλογής σας, κόβετε καρδούλες. Βουτάτε μια-μια καρδούλα στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνετε για λίγο να στάξει η περίσσια σοκολάτα και τις τοποθετείτε και πάλι πάνω σε λαδόκολλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει και το υπόλοιπο μείγμα. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά η κουβερτούρα.
  8. Για γαρνίρισμα: Προαιρετικά αφού τα βουτήξετε στο γλάσο σοκολάτας και τα τοποθετήσετε στη λαδόκολλα και όσο είναι ακόμα ζεστή η σοκολάτα τα πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα και μετά τα βάζετε στο ψυγείο. 
  9. Εναλλακτικά μπορείτε να τις γαρνίρετε με χρωματιστό γλάσο ζαχαροπλαστικής. Αναμιγνύετε καλά 3/4 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη με το χυμό 1/2 λεμονιού ή 1 1/2 κ.σ. νερό και 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ ή κόκκινο. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ με πολύ λεπτό ακροφύσιο και κάνετε σχέδια επιλογής σας στις καριόκες.