Αναρτήθηκε στις 14/02/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Mini καριόκες καρδιά
Υπέροχες μικρές καριόκες καρδιά για επιλεκτικές, ιδιαίτερες περιστάσεις για να τις απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη γέμιση:
- 1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 200 ml μαργαρίνη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 3 πακέτα πτι μπερ σε μικρά κομματάκια
- 250 γρ. καρύδια ή φουντούκια χονδροκομένα στο multi
- Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 750 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρύνει.
- Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Χοντροκόβετε στο μπλέντερ τα καρύδια ή τα φουντούκια. Σπάτε με τα χέρια και τα πτι μπερ σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τα καρύδια και μπισκότα στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη-κακάο και τα αναμιγνύετε όλα μαζί.
- Προσθέτετε μέσα στο χλιαρό γάλα το κονιάκ με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται.
- Απλώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια τα πλάθετε σε μπάλες. Βάζετε τη μια μπάλα πάνω στη λαδόκολλα τη σκεκάπεζε με μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης. Με ένα πλάστη το ανοίγετε σε ένα χοντρό “φύλλο” 2 εκ. περίπου. Μεταφέρετε το “φύλλο” σε δίσκο.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 1-2 μπάλες, τις τοποθετείτε πάνω από τη πρώτη στο δίσκο, τις σκεπάζετε καλά με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το δίσκο στο ψυγείο 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
- Για την επικάλυψη σοκολάτας: Όταν κρυώσει το μείγμα, λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
- Βγάζετε ένα ένα, τα χοντρά “φύλλα” από το ψυγείο και με μια μικρή κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, διαμέτρου επιλογής σας, κόβετε καρδούλες. Βουτάτε μια-μια καρδούλα στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνετε για λίγο να στάξει η περίσσια σοκολάτα και τις τοποθετείτε και πάλι πάνω σε λαδόκολλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει και το υπόλοιπο μείγμα. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά η κουβερτούρα.
- Για γαρνίρισμα: Προαιρετικά αφού τα βουτήξετε στο γλάσο σοκολάτας και τα τοποθετήσετε στη λαδόκολλα και όσο είναι ακόμα ζεστή η σοκολάτα τα πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα και μετά τα βάζετε στο ψυγείο.
- Εναλλακτικά μπορείτε να τις γαρνίρετε με χρωματιστό γλάσο ζαχαροπλαστικής. Αναμιγνύετε καλά 3/4 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη με το χυμό 1/2 λεμονιού ή 1 1/2 κ.σ. νερό και 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ ή κόκκινο. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ με πολύ λεπτό ακροφύσιο και κάνετε σχέδια επιλογής σας στις καριόκες.
14/02/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Mini καριόκες καρδιά