Μηλόπιτα πανεύκολη

Μηλόπιτα πανεύκολη

Μια υπέροχη, απίστευτα αφράτη αναποδογυριστή μηλόπιτα με εξαιρετική γεύση. Μια απλή και

πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα ένα λαχταριστό γλύκισμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μια μηλόπιτα που θα λατρέψετε και θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • ½ πακέτο βιτάμ (125 γρ.)
  • 3 μεγάλα μήλα κομμένα σε ροδέλες ή φέτες
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1/2-3/4 φλ. τσαγιού καρύδια κομμένα στα 4
  • 1/3 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε ροδέλες και βγάζετε τα κουκούτσια από το κέντρο με ένα κοφτερό μαχαιράκι, αφήνοντας μια στρογγυλή οπή στο κέντρο τους. Διαφορετικά τα κόβετε σε φέτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λιώνετε το βιτάμ σε μικρή κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνετε και το 1 φλ. ζάχαρη και ανακατεύετε για 1 λ περίπου να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε τα 3/4 από το λιωμένο βιτάμ με τη ζάχαρη, στη βάση ενός πυρέξ 30 x 40 εκ. περίπου (ή αντίστοιχο στρογγυλό ταψί) βουρτσίζοντας ελαφρώς και τα τοιχώματα και από πάνω πασπαλίζετε λίγη σκόνη κανέλας.
  3. Στρώνετε 1 στρώση, φέτες μήλων στη βάση πάνω από το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, τοποθετείτε στα κενά, ανάμεσα στα μήλα, τα καρύδια και πασπαλίζετε με τις σταφίδες. Περιχύνετε τα μήλα με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα κανέλα και στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες μήλων και λίγες ακόμα σταφίδες (προαιρετικά).
  4. Χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με το δεύτερο φλ. τσαγιού ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει.
  5. Μόλις αφρατέψει το μείγμα των κρόκων, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Στρώνετε από πάνω το μείγμα κέικ και ψήνετε για 45-50 λ στο προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζετε αμέσως τη μηλόπιτα, καυτή από το φούρνο σε πιατέλα. Μόλις μισοκρυώσει τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μηλόπιτα πανεύκολη