Αναρτήθηκε στις 12/03/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής & πορτοκάλι για διαβητικούς
Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς. Μία μηλόπιτα “πειρασμός”, αλλά και αθώα ταυτόχρονα, αφού δεν περιέχει ζάχαρη παρά μόνο λίγη φρουκτόζη. Μην διστάσετε να την σερβίρετε και με παγωτό με 0% ζάχαρη, της πηγαίνει πολύ!
Υλικά συνταγής
- 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες [κόκκινα ή πράσινα]
- 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 γρ. γρ. φρουκτόζη
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
- 2 κ.γ. υγρή βανίλια
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1/2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
- Για την επικάλυψη: [προαιρετικά]
- 3-4 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
- λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 25 εκ.
- Χτυπάτε στο μίξερ χτυπάτε όλα τα υλικά της μηλόπιτας, εκτός από τα μήλα, μέχρι να έχετε ένα αρκετά σφιχτό μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα [ζύμη της βάσης] στο βουτυρωμένο ταψί. Στρώνετε την επιφάνεια με μία μαρίζ, στρώνετε επάνω τις φέτες των μήλων ανά τακτά διαστήματα και βάζετε την φόρμα στον φούρνο. Ψήνετε την μηλόπιτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όσο είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.
Tips
-Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε λίγα περισσότερα φρούτα.
-Η μηλόπιτα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή κρύα.

Πηγή:http://www.olivemagazine.gr/
12/03/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής & πορτοκάλι για διαβητικούς