Μιλφέιγ μελιτζάνας με ντομάτα και μοτσαρέλα

Μιλφέιγ μελιτζάνας με ντομάτα και μοτσαρέλα

Μιλφέιγ με ψητές μελιτζάνες, ντομάτες και μοτσαρέλα. Ένα εντυπωσιακό οπτικά, εξαιρετικό στη γεύση ορεκτικό ή και συνοδευτικό με τα ψητά σας στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα απλό, γρήγορο και οικονομικό ορεκτικό που θα γίνει το αγαπημένο σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη, μελιτζάνα φλάσκα, μακρόστενη λεπτή με διάμετρο πάχους 7-8 εκ., κομμένη σε φέτες 1 εκ.
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες 1 εκ. περίπου
  • ελαιόλαδο
  • αποξηραμένα βότανα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό
  • 5 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένα σε φέτες
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα, προαιρετικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ξύδι βαλσάμικο για το σερβίρισμα
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και με ένα πινέλο τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές.
  2. Τις τοποθετείτε στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Πάνω στην ίδια λαδόκολα βάζετε τις φέτες ντομάτας, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και της πασπαλίζετε με βότανα. Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνετε με λάδι, αλατοπίπερο και βότανα. Τις ψήνετε για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Πετάτε τη λαδόκολλα από το ταψί και την αντικαθιστάτε με μια καθαρή. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ξεκινάτε να στοιβάζετε στο ταψί μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας και μια φέτα μοτσαρέλας, σε στοίβες, τη μια πάνω στην άλλη.
  5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στοιβάγματος, φροντίζοντας να επιλέγετε μικρότερες φέτες (αν είναι δυνατόν) καθώς τις στοιβάζετε προς τα επάνω για να ισορροπήσουν. Πασπαλίζετε, προαιρετικά από πάνω τριμμένη παρμεζάνα ή μπορείτε να τελειώσετε με φέτα μοτσαρέλας. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι φέτες μελιτζάνας, ντομάτας και μοτσαρέλας.
  6. Τις ψήνετε για 10 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Προαιρετικά αφήνετε τη μοτσαρέλα να λιώσει αρκετά και να “τρέξει” προς τα κάτω. Βγάζετε τις στοίβες από το φούρνο με μια σπάτουλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  7. Πριν τις σερβίρετε τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο βαλσαμικό ξύδι και τις πασπαλίζετε με μια πρέζα αλατοπίπερο. Τις γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ψιλοκομμένο βασιλικό και τις σερβίρετε ζεστές με λιωμένη τη μοτσαρέλα.

Photo1   Photo2

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μιλφέιγ μελιτζάνας με ντομάτα και μοτσαρέλα

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page