Μιλφέϊγ με κρέμα σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού

Μιλφέϊγ με κρέμα σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού

Ένα υπέροχο, πάντα ευπρόσδεκτο, δροσερό και ανάλαφρο Μιλφέϊγ με σοκολατένια κρέμα και άρωμα πορτοκαλιού. Ένα αγαπημένο γλύκισμα, για την οικογένεια και τους επισκέπτες σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά + 6 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους και τα χτυπάτε ελαφρώς. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Πριν έλθει το μείγμα γάλακτος σε σημείο βρασμού, ρίχνετε το 1/3 στο μπόλ με το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνετε για 5 λ να σταθεί και μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και σκεπάζετε τη σοκολατένια κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνεια της και την αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει τη χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ για να αφρατέψει και για να πετύχετε μια απολύτως λεία υφή.
  6. Απλώνετε 2 φύλλα σφολιάτας στα δύο ταψιά του φούρνου και τρυπάτε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι πολλές φορές. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 25 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αναποδογυρίζετε μέσα στο ταψί, τα πιέζετε να φύγει ο αέρας και τα ξαναψήνετε για άλλα 25 λ. [Στο μέσον του χρόνου ψησίματος αλλάζετε τα ταψιά το επάνω κάτω]
  7. Όταν ψηθούν κόβετε το 1/3 από το κάθε φύλλο σφολιάτας κάθετα από τη μικρή μεριά της σφολιάτας, δημιουργώντας δύο μισά ορθογώνια κομμάτια και δύο τετράγωνα.
  8. Απλώνετε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στο ένα τετράγωνο φύλλο σφολιάτας. Σκεπάζετε τη κρέμα με τα δύο μισά φύλλα. Συνεχίζετε με το στρώσιμο της άλλης μισής ποσότητας κρέμας και καλύπτετε με το δεύτερο τετράγωνο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζετε με κακάο ή ζάχαρη άχνη.

Πηγή /  Φωτό



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μιλφέϊγ με κρέμα σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού