Αναρτήθηκε στις 22/04/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Μιλφέϊγ με φράουλες
Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό, αγαπημένο γλύκισμα. Μιλφέϊγ με φράουλες και στη γέμιση και γαρνίρισμα.
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
- 2 κ.σ. κονιάκ [προαιρετικά]
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. φράουλες
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο ταψί, τη κόβετε σε 3 λωρίδες, τρυπάτε την επιφάνειά της με πιρούνι και τη ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20-25 λ. περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
- Πλένετε και κόβετε τα 300 γραμμάρια φράουλες στα τέσσερα. Τις ραντίζετε με 1 κουταλιά σούπας κονιάκ και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ανακατεύετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις 2 κ.σ. κονιάκ [ή 1 κ.σ. ρούμι προαιρετικά] ανακατεύετε και την αφήνετε να μισοκρυώσει.
- Κρατάτε το 1/3 από τις φράουλες για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις προσθέτετε στη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθούν.
- Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά μια στρώση κρέμας-φράουλας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Διακοσμείτε το μιλφέϊγ με τη σαντιγί, τις φράουλες που κρατήσατε και ζάχαρη άχνη.
22/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μιλφέϊγ με φράουλες