Μιλφέϊγ με φράουλες

Μιλφέϊγ με φράουλες

Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό, αγαπημένο γλύκισμα. Μιλφέϊγ με φράουλες και στη γέμιση και γαρνίρισμα.

Υλικά συνταγής

  • 1  φύλλο σφολιάτας 
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
  • 2 κ.σ. κονιάκ [προαιρετικά]
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. φράουλες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη 
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο ταψί, τη κόβετε σε 3 λωρίδες, τρυπάτε την επιφάνειά της με πιρούνι και τη ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20-25 λ. περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
  2. Πλένετε και κόβετε τα 300 γραμμάρια φράουλες στα τέσσερα. Τις ραντίζετε με 1 κουταλιά σούπας κονιάκ και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ανακατεύετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις 2 κ.σ. κονιάκ [ή 1 κ.σ. ρούμι προαιρετικά] ανακατεύετε και την αφήνετε να μισοκρυώσει.
  4. Κρατάτε το 1/3 από τις  φράουλες για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις προσθέτετε στη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθούν.
  5. Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά μια στρώση κρέμας-φράουλας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας. 
  6. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Διακοσμείτε το μιλφέϊγ με τη σαντιγί, τις φράουλες που κρατήσατε και ζάχαρη άχνη.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μιλφέϊγ με φράουλες