Μυκονιάτικη τυρόπιτα

Μυκονιάτικη τυρόπιτα

Μια πολύ εύκολη Μυκονιάτικη τυρόπιτα, με το τοπικό τυρί Μυκόνου τη “τυροβολιά”, κρεμμυδάκια και άνηθο. Μια τυρόπιτα με ιδιαίτερη, αλλά υπέροχη γεύση, που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 500 γρ. τυρί Μυκόνου “τυροβολιά” [*]
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο 
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λάδι
  • 4 αυγά χτυπημένα [3 + 1 χωριστά]
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C στον αέρα. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20Χ30 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τα πιέζετε με τα χέρια σας να βγάλουν τα υγρά τους και αφήστε τα για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τρίβετε στο τρίφτη το ξερό κρεμμύδι, το στύβετε και αυτό με τα χέρια και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει τα υγρά του. 
  3. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας το τυρί και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τα στραγγισμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο άνηθο, τα 3 αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά να να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Ανοίξτε το φύλλο κουρού και κόψτε το στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Στρώνετε το ένα φύλλο στο ταψί, απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζετε σε κομμάτια τη πίτα  και τη περιχύνετε με το λάδι. Αλείφετε, με πινέλο, το 1 χτυπημένο αυγό στο φύλλο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.

[*] Αν δεν βρείτε “τυροβολιά” Μυκονιάτικη αντικαταστήστε τη με 400 γρ. ανθότυρο, 100 γρ. φέτα και 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μυκονιάτικη τυρόπιτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.