Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, πικάντικο μεζεδάκι,  ιδανική επιλογή για να συνοδεύσετε το κρασάκι σας ή το ουζάκι σας….

Υλικά συνταγής

  • 3/4 κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 4-5 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα τύπου «Ντιζόν» [*]
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε βαθύ μεγάλο τηγάνι λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, τα σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λ περίπου.
  3. Στη συνέχεια διαλύετε τη μουστάρδα στο κρασί και σβήνετε με αυτό το  μείγμα το φαγητό. Ανακατεύετε συνεχώς, σε χαμηλομένη φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
  4. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μιά δυό βράσεις, προσθέτετε τον μαϊντανό και (σε περίπτωση που βάλετε φέτα) τη φέτα τριμμένη και αφήνετε 2-3 λ μέχρι να λιώσει η φέτα.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε ζεστά πασπαλισμένα με μαϊντανό.

[*] Αν δεν σας αρέσει η πικάντικη σάλτσα, αντικαταστήστε τη με απαλή μουστάρδα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

 

2 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Αγαπητή Μαρία καλησπέρα,
    Τα μύδια με τη σάλτσα μουστάρδας μπορείς να τα σερβίρεις σκέτα σαν μεζέ με τη μπυρίτσα ή το κρασάκι σου, ή σαν ορεκτικό σε γεύμα ή δείπνο με θαλασσινά.
    Αν θέλεις να τα σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο θα σου πρότεινα να το σερβίρεις με ένα πιλάφι με λευκό ρύζι. Σε αυτή τη περίπτωση θα σου πρότεινα επίσης να βάλεις μεγαλύτερη δόση στη σάλτσα σου. Επίσης μια καλή ιδέα για περισσότερη γεύση με το ρυζάκι σου μπορείς να βάλεις και λίγη θρυμματισμένη φέτα στη σάλτσα σου 1 λεπτό πριν τη κατεβάσεις από τη φωτιά.
    Όπως και να τη φτιάξεις εύχομαι να σου πετύχει και να είναι καλοφάγωτη… Θα χαρώ να μάθω πως σου έγινε.
    Καλή σου νύχτα,

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.