Μύδια σαγανάκι

Μύδια σαγανάκι

Μύδια σαγανάκι. Μια απλή και εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο ουζομεζέ ή κρασομεζέ. Μπορείτε όμως να απολαύσετε και ένα κυρίως γεύμα συνοδεύοντάς τα με ζυμαρικό της αρεσκείας σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 κιλό μύδια 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 10 ντοματίνια ή 2 μέτριες ντομάτες σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά 
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο ψιλοκομένο άνηθο
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε ή ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια. Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μύδια.
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και σοτάρετε καλά ανακατεύοντας.
  3. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με το πελτέ και τα μύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 κ. 
  4. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού καυτό νερό, προσθέτετε τον άνηθο και το μαϊντανό δυναμώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε για 8 λ περίπου.
  5. Προσθέτετε και το τυρί φέτα και σιγοβράζετε για 4-5 λ ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μύδια σαγανάκι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.