Μύδια αχνιστά με σάλτσα κρασιού

Μύδια αχνιστά με σάλτσα κρασιού

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα αχνιστά μύδια σε σάλτσα κρασιού με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τι πιο απλό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό από μερικά αχνιστά μύδια για να τα απολαύσετε σαν ορεκτικό ή μεζέ για το κρασάκι σας…

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμονιού το χυμό 
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά τα μύδια, τρίβοντάς τα με σύρμα κουζίνας ή μαχαίρι έτσι ώστε να φύγει οτιδήποτε είναι κολλημένο πάνω τους.
  2. Βάζετε τα μύδια σε κατσαρόλα με ελάχιστο ζεστό νερό, περίπου 1 εκ. από τη βάση της κατσαρόλας και τα βράζετε για 1-2 λ περίπου μέχρι να ανοίξουν. Αποσύρετε τη κατσαρόλα σας από τη φωτιά και πετάτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 1/2 λ ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα μύδια, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 πρέζα αλάτι. (Προσοχή στο αλάτι γιατί τα μύδια είναι από μόνα τους φυσικά αλατισμένα. Μπορείτε να μη βάλετε και καθόλου.)
  4. Τα βράζετε για 5 λ ανακινώντας τη κατσαρόλα ανά διαστήματα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακινείτε και πάλι τη κατσαρόλα να αναμιχθούν τα υλικά. Σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε για 5 λ τη κατσαρόλα, την οποία αφήνετε πάνω στο μάτι. Μετά από 5 λ ανακινείτε τη κατσαρόλα και σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μύδια αχνιστά με σάλτσα κρασιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.