Μήλα τηγανιτά με κουρκούτι

Μήλα τηγανιτά με κουρκούτι

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο γλύκισμα που μπορείτε να το απολαύσετε σαν πρωϊνό ή επιδόρπιο. Λαχταριστές και αφράτες φέτες μήλων τηγανιτές, πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα περιχυμένες με μπόλικο μέλι.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού σόδα [αναψυκτικό]
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 2 μεγάλα μήλα σχετικά ώριμα
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • μέλι για παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη, τη σόδα [αναψυκτικό] ανακατεύοντας με το μίξερ ή με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν. 
  2. Σε ένα ρηχό πιάτο αναμιγνύετε τη ζάχαρη με τη κανέλα. Καθαρίζετε το μήλα και τα κόβετε οριζόντια σε χοντρές ροδέλες.
  3. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σπορέλαιο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Βουτάτε μια φέτα μήλου στο κουρκούτι και το στραγγίζετε να φύγει ο περίσσιος χυλός. Μεταφέρετε τη φέτα στο τηγάνι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλες 3 φέτες. Τις τηγανίζετε για 1-2 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε από το τηγάνι τις φέτες μήλου και τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Τις αφήνετε για 20 δευτερόλεπτα να στραγγίξουν και μετά τις βάζετε και από τις 2 πλευρές στο μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τις τινάζετε να φύγει το περίσσιο μείγμα ζάχαρης κανέλας και τις τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδιακασία με τις υπόλοιπες φέτες. Τις περιχύνετε με μέλι [ή golden syrup] και τις σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μήλα τηγανιτά με κουρκούτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.