Μεθυσμένο Χριστουγεννιάτικο κέικ

Μεθυσμένο Χριστουγεννιάτικο κέικ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Μπείτε στο πνεύμα με μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, ζαλισμένο… ελαφρώς … μεθυσμένο κέικ με ουίσκι Χριστουγεννιάτικο κέικ. Απολαύστε το στο γιορτινό τραπέζι σας με τους αγαπημένους σας και Καλά Χριστούγεννα!!!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού (255 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
  • 3/4 φλ. τσαγιού (185 ml) ουίσκι μπέρμπον (Bourbon) + 2 κ.σ. επιπλέον
  • 1/2 φλ. τσαγιού (75 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ φλ. τσαγιού (225 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα, μαζί με το ουίσκι και τα αφήνετε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί με διάσταση βάσης 19 εκ και το στρώνετε με 2 κομμάτια λαδόκολας από κάθε πλευρά σταυρωτά, το ένα επάνω στο άλλο, τα οποία φροντίζετε να προεξέχουν 5 εκ. περιμετρικά. 
  3. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. 
  4. Μεταφέρετε το μείγμα βουτύρου από το κάδο του μίξερ στο μπολ με τα αποξηραμένα φρούτα και το ουίσκι, προσθέτετε τα 2 αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.  Με ένα μεγάλο κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια με το πίσω μέρος του κουταλιού και στρώνετε επάνω τα αμύγδαλα πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα δάχτυλά σας στο μείγμα του κέικ. 
  5. Ψήνετε το Χριστουγεννιάτικο κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 2 ½ ώρες ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του, βγει στεγνή και καθαρή. Το αφαιρείτε από το φούρνο και με ένα πινέλο “βουρτσίζετε” την επιφάνειά του με τις 2 επιπλέον κ.σ. ουίσκι. Το καλύπτεται με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. 

Καλά Χριστούγεννα

291617-poinsettasdivider2

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μεθυσμένο Χριστουγεννιάτικο κέικ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα