Αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά στη γάστρα

Αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά στη γάστρα

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο μεσογειακό πιάτο, μαγειρεμένο αργά στη γάστρα. Μελωμένο αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά σιγοψημένο στη γάστρα. Συνοδέψτε το πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικά και πραγματικά απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 4  αρνίσια κότσια 
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές  κόκκινες κομμένες σε καρεδάκια 3 εκ. περίπου
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε  καρεδάκια 3 εκ. περίπου
  • 2 σέλερι σε λεπτές φέτες
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ [2 κουτιά]
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Πουρές για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κότσια του αρνιού, τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με το αλεύρι. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι και σοτάρετε τα κότσια για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε χωρίς να σβήσετε τη φωτιά και τα βάζετε σε γάστρα.
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κολοκύθι τη μελιτζάνα και το σέλερι και τα τσιγαρίζετε για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ντοματοχυμό το ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη.
  3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στη γάστρα με τα αρνίσια κότσια, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη γάστρα και σιγοψήνετε το φαγητό στους 170 βαθμούς για 3-4 ώρες [ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κότσια] μέχρι να “μελώσει” και “λιώσει” σχεδόν το κρέας και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
  4. Σερβίρετε με πουρέ και πασπαλίζετε με το βασιλικό.

071ab302650e014e58176c5e10fe3eb2

Πηγή: Taste.com.au – May 2010 / Photography by Mark O’Meara

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά στη γάστρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.