Αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά στη γάστρα
Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο μεσογειακό πιάτο, μαγειρεμένο αργά στη γάστρα. Μελωμένο αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά σιγοψημένο στη γάστρα. Συνοδέψτε το πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικά και πραγματικά απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 4 αρνίσια κότσια
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρεδάκια 3 εκ. περίπου
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρεδάκια 3 εκ. περίπου
- 2 σέλερι σε λεπτές φέτες
- 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ [2 κουτιά]
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- Πουρές για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τα κότσια του αρνιού, τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με το αλεύρι. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι και σοτάρετε τα κότσια για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε χωρίς να σβήσετε τη φωτιά και τα βάζετε σε γάστρα.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κολοκύθι τη μελιτζάνα και το σέλερι και τα τσιγαρίζετε για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ντοματοχυμό το ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στη γάστρα με τα αρνίσια κότσια, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη γάστρα και σιγοψήνετε το φαγητό στους 170 βαθμούς για 3-4 ώρες [ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κότσια] μέχρι να “μελώσει” και “λιώσει” σχεδόν το κρέας και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
- Σερβίρετε με πουρέ και πασπαλίζετε με το βασιλικό.
Πηγή: Taste.com.au – May 2010 / Photography by Mark O’Meara
03/05/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνίσιο κότσι με μεσογειακά λαχανικά στη γάστρα
Tags: Αρνάκι Αρνί αρνίσιο κότσι γάστρα κόκκινο κρέας κυρίως πιάτο λαχανικά συνταγές φούρνου
