Αναρτήθηκε στις 16/06/2014 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μεσογειακή γαλοπούλα με ελιές και φέτα
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θέλει ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί. Μια εύκολη συνταγή για ένα υγιεινό φαγητό, πλήρες γεύμα συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο σε λεπτά φιλέτα ή σε κύβους
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκκομένα
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένα σε κύβους
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2/3 του σφηνοπότηρου ούζο
- 80 γρ. φέτα
- ελιές, κομμένες και χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο λάδι και στην συνέχεια προσθέτουμε και τη γαλοπούλα. Όταν η γαλοπούλα πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, την σβήνουμε με το ούζο.
- Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό, τη ζάχαρη και τις ελιές, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Όταν είναι έτοιμο, περίπου σε 20 λεπτά, προσθέτουμε τη φέτα, την αφήνουμε να λιώσει και σερβίρουμε. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.
Σερβίρετε με πιλάφι για πλήρες γεύμα.

16/06/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μεσογειακή γαλοπούλα με ελιές και φέτα