
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι
Το πρώτο πολυπόθητο γλυκό που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Μια εύκολη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι με την υπογραφή του Νικ. Τσελεμεντέ για σίγουρη επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα !!!
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
[*] Προαιρετικά αντί να πασπαλίσετε τη κανέλα πάνω στα έτοιμα μελομακάρονα, μπορείτε να τη προσθέσετε (1 κ.γ.) μέσα στη γέμιση. Επίσης μπορείτε, προαιρετικά, να βάλετε και 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη.
Συμβουλές για τέλεια ψημένα και μελωμένα μελομακάρονα:
- Αν χρησιμοποιήσετε σιμιγδάλι να θυμάστε ότι τα μελομακάρονα θα απορροφήσουν αρκετό σιρόπι. Τα μικρά μελομακάρονα βγαίνουν αρκετά τραγανά και μοιάζουν πολύ με μπισκότα.
- Τα μελομακάρονα δε χρειάζονται πολύ ζύμωμα. Αν παραζυμωθούν θα γίνουν σκληρά και δεν θα απορροφήσουν καλά το σιρόπι. Μόλις η ζύμη γίνει ομοιογενής ξεκινήστε αμέσως να τα πλάθετε.
- Αν θέλετε διπλή δόση, καλό είναι να τη κάνετε σε 2 δόσεις για να μπορέσετε να την δουλέψετε καλύτερα.
- Μην ρίξετε όλο το αλεύρι από την αρχή γιατί μπορεί να βγει πολύ σφιχτή η ζύμη. Ρίχνετέ το λίγο- λίγο και να παρακολουθείτε πόσο χρειάζεται.
- Για να μη σπάσουν τα μελομακάρονά σας την ώρα που τα μελώνετε, πρέπει οπωσδήποτε το ένα από τα δύο ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι, να είναι το ένα ζεστό και το άλλο κρύο. Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες της κάθε συνταγής, μια που άλλες ζητάνε τα μελομακάρονα ζεστά και το σιρόπι κρύο, άλλες τα μελομακάρονα κρύα και το σιρόπι ζεστό και άλλες να είναι ζεστά και τα δύο.
- Θέλει προσοχή στο ψήσιμο. Πρέπει να ψήσετε τα μελομακάρονα τόσο όσο να πάρουν χρώμα, όχι παραπάνω γιατί αν τα παραψήσετε δεν μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
Καλά Χριστούγεννα
![]()
Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές:
Δείτε όλα τα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά:
Δείτε ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση:
21/12/2022Sintayes.gr,
Συνταγή: Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι