Μελιτζανοσαλάτα σπιτική με πιπεριά

Μελιτζανοσαλάτα σπιτική με πιπεριά

Μια υπέροχη σπιτική μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, από τις νόστιμες, απαραίτητες νοστιμιές η αγαπημένη όλων μελιτζανοσαλάτα είναι το πιο εύκολο και εύγευστο ορεκτικό με αραβικές πιτούλες ή φρέσκο ψωμάκι, ή συνοδευτικό με το ψάρι ή το κρέας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για σπιτική μελιτζανοσαλάτα, χωρίς γευστικές φλυαρίες, με τα ελάχιστα απαραίτητα υλικά που θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (συνολικού βάρους 300-350 γρ. περίπου) 
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις τρυπάτε σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι,τις τοποθετείτε σε σχάρα μαζί με πιπεριά Φλωρίνης και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους), γυρίζοντάς τες απ” όλες τις πλευρές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τη πιπεριά Φλωρίνης θα τη βγάλετε αρκετά νωρίτερα. Θα καταλάβατε ότι οι πιπεριές έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμες τις τρυπάτε με ένα μαχαίρι. 
  2. Εν τω μεταξύ έχετε ήδη βγάλει τη πιπεριά Φλωρίνης την οποία αμέσως μόλις τη βγάλετε από το φούρνο τη τυλίγετε με μεμβράνη (για να βγάλετε ευκολότερα τη φλούδα), την αφήνετε για 20 λ περίπου. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε τη φλούδα της, τη κόβετε στη μέση για να βγάλετε τα σποράκια της και τη κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις βγάζετε από το φούρνο, τις καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε στη άκρη για 15 λ να κρυώσουν. Μετά αφαιρείτε προσεκτικά τις φλούδες τους, τις κόβετε σε μικρά κυβάκια και τις βάζετε στο μπολ με τις πιπεριές. 
  4. Σημείωση: Αν οι μελιτζάνες δεν είναι στην εποχή τους και είναι πικρές με ένα μαχαίρι, όσο είναι ακόμα ζεστές τις ανοίγετε κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα τους την οποία βάζετε μέσα σε μια πετσέτα. Στύβετε καλά τη πετσέτα σε ένα μπολ για να φύγουν όλα τα πικρά υγρά της μελιτζάνας και στη συνέχεια τη ψιλοκόβετε. 
  5. Προσθέτετε μέσα στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Ελέγχετε τη γεύση και αν απαιτείτε προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο, ή σκόρδο ή ξύδι ή ότι απαιτείται σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τη σερβίρετε σε πιάτο ή τη μορφοποιείτε με τσέρκι για καλύτερη παρουσίαση, τη περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τη γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μαϊντανού. 

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζανοσαλάτα σπιτική με πιπεριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.