Μελιτζανόπιτα με κιμά και φέτα

Μελιτζανόπιτα με κιμά και φέτα

Μια συνταγή για μια υπέροχη πίτα. Μελιτζανόπιτα με κιμά και φέτα. Πίτες, ένα αγαπημένο πιάτο των Ελλήνων με πολλές παραλλαγές και πολλές συνταγές με διάφορα υλικά. Απολαύστε μια από αυτές.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 8 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κομματάκια
  • 2 ξερά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού ντοματοχυμός συμπυκνωμένος
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. τραχανά ή ρύζι
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ζεστό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κιμά και τις μελιτζάνες και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το σκόρδο. τη ντομάτα, το ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λ περίπου και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λ να χλιαρύνει. 
  2. Χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά, ανακατεύουμε γρήγορα,  προσθέτουμε και τη φέτα, το τραχανά ή το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ή λαδωμένα ένα ένα και από πάνω στρώνουμε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ή βουτυρωμένα ένα ένα.
  4. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τα επάνω φύλλα, ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και ψήνουμε για 40-50 λ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζανόπιτα με κιμά και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.