Μελιτζανοκεφτέδες με παρμεζάνα

Μελιτζανοκεφτέδες με παρμεζάνα

Μελιτζάνες και παρμεζάνα, ένας κλασικός, γευστικότατος συνδυασμός. Μια συνταγή για υπέροχους μελιτζανοκεφτέδες με παρμεζάνα για να τους απολαύσετε ως ορεκτικά ή ως τον απόλυτο μεζέ.

Υλικά συνταγής

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο ή καγιέν
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • πράσινες πιπεριές “κέρατο” για συνοδευτικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε περιμετρικά τη φλούδα από τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ να ιδρώσουν και ξεπικρίσουν. Μετά τις ξεπλένετε πολύ καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. 
  2. Εν τω μεταξύ έχετε προθερμάνει το φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί, στρώνετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το πόσο χονδρές κόψατε τις ροδέλες. Τις βγάζετε από το φούρνο και και μόλις μισοκρυώσουν τις βάζετε σε μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. 
  3. Μεταφέρετε τις πολτοποιημένες μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Πλάθετε κεφτέδες και τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, σε ζεστό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 
  4. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, να φύγουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε ζεστές με τυροσαλάτα ή τηγανιτές πιπεριές κέρατο. 

Σημείωση: Μπορείτε μετά από δοκιμή να προσθέσετε και λίγο αλάτι. Σας προτείνουμε να το αποφύγετε λόγω της παρμεζάνας που είναι αλμυρή. Τη ποσότητα του τσίλι ή άλλων καυτερών πιπεριών αυξομειώστε τη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 

 

 

 

 

tribune.com.pk

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζανοκεφτέδες με παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.