Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες

Μια υπέροχη συνταγή για τραγανούς και μυρωδάτους, μελιτζανοκεφτέδες. Ένας άλλος τρόπος να εκμεταλλευτείτε το νοστιμότερο λαχανικό της ελληνικής παράδοσης, τη μελιτζάνα, σε μεζεδάκια, ή ορεκτικό ή συνοδευτικό στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά [1 + 1]
  • 3/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζετε, τις βάζετε σε ταψί, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  2. Ζυμώνετε σε μια λεκάνη τις μελιτζάνες με το ψωμί που θα μουλιάσετε και θα στύψετε καλά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το 1 αυγό, το τυρί, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Αφήνετε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Χτυπάτε καλά σε βαθύ πιάτο το δεύτερο αυγό. Σε ρηχό πιάτο ρίχνετε αρκετή τριμμένη φρυγανιά. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα πανάρετε περνώντας τα πρώτα από το χτυπημένο αυγό, μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε φρυτέζα ή τηγάνι.
  4. Στραγγίζετε τις έτοιμες μελιτζανοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε σκέτες με σάλτσα ντομάτας ή γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο. [*]

[*] Ντιπ γιαουρτιού: Σε μπόλ αναμιγνύετε ένα πρόβειο γιαούρτι, προσθέτετε λίγο λιωμένο σκόρδο, αλάτι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.

melitzanokeftedes-cropped-575x262

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζανοκεφτέδες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.