Μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και φέτα

Μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και φέτα

Πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με κόκκινη πιπεριά και τυρί φέτα για να απολαύσετε τον απόλυτο κρασομεζέ και ουζομεζέ αλλά και τέλειο ορεκτικό. Μια συνταγή για τους τέλειους μελιτζανοκεφτέδες που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε μικρά καρεδάκια, σε χαρτί απορροφητικό να στεγνώσουν τα υγρά τους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερός δυόσμος τριμμένος
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρεδάκια ή θρυμματισμένη με το χέρι
  • 100-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και τις βάζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λ. Αυτό προτείνετε να το κάνετε, όχι τόσο για να ξεπικρίσουν, αλλά για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Μετά τις ξεπλένετε, τις πιέζετε με τα χέρια σας για να βγάλουν τα υγρά τους, τις κόβετε σε πολύ μικρούς κύβους και πιέζετε με δύναμη τους κύβους μέσα στις παλάμες σας μέχρι να “στεγνώσουν”.
  2. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τις ντομάτες, τη πιπεριά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το αυγό, το ξίδι, το μπέικιν και αλατοπίπερο και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε τη φέτα και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνετε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθετε μέτριους κεφτέδες, τους αλευρώνετε ελαφρώς και όταν το λάδι κάψει τους τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές για 3 λ περίπου από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς. 
  4. Σημείωση: Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε τους κεφτέδες, απλώνετε το μείγμα σε ένα μεσαίο λαδωμένο ταψί και το ψήνετε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λ. Mετά κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.