Μελιτζανοκεφτέδες με dip γιαουρτιού

Μελιτζανοκεφτέδες με dip γιαουρτιού

Αφράτοι, λαχταριστοί και πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με dip γιαουρτιού. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο, αλμυρό, ελληνικό ορεκτικό που σίγουρα θα λατρέψετε για την εξαιρετική γεύση του. Ένα καλοκαιρινό πιάτο με λαχταριστούς μελιτζανοκεφτέδες συνοδευόμενους με ντιπ γιαουρτιού που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
  • 100-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλασο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το Dip γιαουρτιού δείτε τη συνταγή εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί, τις πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε, τις ανακατεύετε με τα χέρια σας, ή με ξύλινη κουτάλα, και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Μετά μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα το σκόρδο, τη ρίγανη, το ξύδι, το αυγό, τη φέτα, τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αλατοπίπερο και ανακατεύετε με τα χέρια σας φορώντας γάντια μιας χρήσης κάνοντας απαλές κινήσεις.
  3. Στη συνέχεια σε ένα ταψί απλώνετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, πλάθετε το μείγμα μελιτζάνας σε μπαλάκια των 40 γρ. περίπου και τα αλευρώνετε “κυλώντας” τα στο ταψί, φροντίζοντας να καλυφθούν απ” όλες τις πλευρές με το αλεύρι.
  4. Τοποθετείτε, σε μέτρια φωτιά, ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε μέσα τους μελιτζανοκεφτέδες και τους τηγανίζετε για 2-3 λ ή μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμοι, τους μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνετε να στραγγίξουν. Του σερβίρετε αμέσως με το dip γιαουρτιού.

Τip: Μπορούμε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα.

Σερβίρετε τους μελιτζανοκεφτέδες με ένα ελαφρύ και δροσερό dip γιαουρτιού

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζανοκεφτέδες με dip γιαουρτιού