Μελιτζάνες φούρνου με κιμά, γραβιέρα και παρμεζάνα

Μελιτζάνες φούρνου με κιμά, γραβιέρα και παρμεζάνα

Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο φαγητό. Μια συνταγή για μελιτζάνες φούρνου με κιμά γραβιέρα και παρμεζάνα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φλάσκες μελιτζάνες
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 1/2 ώρα να “ιδρώσουν” ώστε να μη πικρίζουν. Τις ξεπλένετε καλά και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το νερό. Μετά τις τηγανίζετε ελαφρά να “θωρακιστούν” σε καυτό λάδι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι. Εναλλακτικά για ελαφρότερη γεύση μπορείτε να τις αλείψετε με λίγο λάδι και να τις ψήσετε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι σε ζεστό λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες το πελτέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού νερού και αφήνετε για 30′-40′ να σιγοβράσει.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ταψάκι ή πυρέξ 20 χ 30 εκ. περίπου σε στρώσεις τις μελιτζάνες, το κιμά με τη σάλτσα του και τη γραβιέρα. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τελειώνετε πασπαλίζοντας με τη παρμεζάνα και προαιρετικά με λίγη τριμμένη φρυγιανιά. Ψήνετε για 15 λ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, το ξεσκεπάζετε, ψήνετε για άλλα 15 λεπτά και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες φούρνου με κιμά, γραβιέρα και παρμεζάνα

 

2 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Τόνια,
    Αρχικά να σε ευχαριστήσω για το σχόλιό σου το οποίο είναι λογικό. Δυστυχώς όμως έχουμε ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο ελπίζουμε να λύσουμε σύντομα.
    Με εκτίμηση,
    Sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.