Μελιτζάνες ψητές με τυρί φέτα και πιπεριές

Μελιτζάνες ψητές με τυρί φέτα και πιπεριές

Ο απόλυτος μεζές!!! Πικάντιες ψητές μελιτζάνες με τυρί φέτα και καυτερή πιπερίτσα γαρνιρισμένες με κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό. Ένα υπέροχο ορεκτικό, ή μεζές ή συνοδευτικό για τα ψητά σας που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες (κατά προτίμηση φλάσκες)
  • 200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
  • 1  κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χοντροκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε κάθετα στη μέση και χαρακώνετε ελαφρώς τη ψίχα τους. Τις αλατίζετε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ περίπου να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Μετά τα 20 λ ξεπλένετε πολύ καλά τις μελιτζάνες με μπόλικο νερό, τις τοποθετείτε σε ένα μικρό λαδωμένο ταψάκι το οποίο σκεπάζετε πολύ καλά, αεροστεγώς, με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τσιμπήστε τες με ένα πιρούνι και αν έχουν μαλακώσει καλά αφαιρέστε τες από το φούρνο.
  3. Εν τω μεταξύ κόβετε τη πιπεριά σε ροδέλες. Μόλις βγάλετε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τοποθετείτε τις πιπεριές στο ταψί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τις ψήνετε για 5 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν ανάλογα, πόσο ψημένες, μαλακές ή τραγανές τις προτιμάτε. (Προαιρετικά μπορείτε να τις αφήσετε και ως έχουν χωρίς να τις ψήσετε καθόλου).
  4. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς οι μελιτζάνες, καθαρίζετε τη φλούδα τους και τις μεταφέρετε σε μακρόστενη πιατέλα. Τις πιέζετε με ένα πιρούνι για να  πολτοποιηθούν αφήνοντας το κοτσάνι τους ανέπαφο, για καλύτερη παρουσίαση του πιάτου, και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και το ξύδι μπαλσάμικο.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε τη φέτα σε κομματάκια και τη πολτοποιείτε με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι (ολόκληρη ή μισή ανάλογα με το πόσο καυτερή τη θέλετε) και ανακατεύετε καλά.
  6. Στρώνετε τη φέτα πάνω από τη πολτοποιημένη μελιτζάνα, τη περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετείτε από πάνω τις πιπεριές και πασπαλίζετε με χοντροκομμένο μαϊντανό. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες ψητές με τυρί φέτα και πιπεριές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.