Μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Νοστιμότατες, μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι. Μια υπέροχη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για πεντανόστιμες μελιτζάνες φούρνου σε υπέροχη σάλτσα βασιλικού.

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
  • 500 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή 1-1½ δόση σάλτσα ντομάτας σπιτική (βλέπε συνταγή εδώ)
  • 250 τυρί μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο σε κόκκους ψωμί 2-3 ημερών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν πάρετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν μαγειρέψετε. Η συνταγή αναφέρει 500 γρ. αλλά μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας αν δεν θέλετε να γίνει πολύ “βαρύ” το φαγητό σας.
  2. Αν όμως δεν πάρετε έτοιμη σάλτσα, τη φτιάχνετε (1 ή 1½ δόση, ανάλογα με πόση σάλτσα θέλετε το φαγητό σας) σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, χωρίς να την αφήσετε να “σωθεί” τελείως και να μείνει με το λαδάκι της, αλλά να μείνουν λίγα από τα υγρά της για να απορροφηθούν από τις μελιτζάνες. 
  3. Εν τω μεταξύ, κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Τις αλατίζετε και από τις δύο πλευρές και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ να “ιδρώσουν”. Τις ξεπλαίνετε καλά με κρύο νερό και τις αφήνετε πάλι στο σουρωτήρι. Όταν στραγγίξουν καλά τις ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας.
  4. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σε ρηχό πιάτο βάζετε το αλεύρι και χτυπάτε τα αυγά σε βαθύ πιάτο. Περνάτε τις μελιτζάνες, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, πρώτα από τα αυγά και μετά από το αλεύρι. Τις τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  5. Τις τηγανίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο για 2-3 λ από κάθε πλευρά. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες. Τις αφήνετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  6. Απλώνετε λίγη από τη σάλτσα στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους 20×28 εκ. Απλώνετε από πάνω μια στρώση μελιτζάνες και αλατοπιπερώνετε. Αλατίζετε με προσοχή λόγω της παρμεζάνας.
  7. Τις σκεπάζετε με το 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας, πασπαλίζετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και από πάνω στρώνετε φέτες μοτσαρέλας. Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώση μελιτζάνες, αλατοπίπερο, σάλτσα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα. 
  8. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με θρυμματισμένη στο multi ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο, για 20 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page