Αναρτήθηκε στις 22/06/2024 σε Κυρίως πιάτα, Λαδερά, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά
Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και λιωμένα τυριά! Ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μελιτζάνας! Μια απλή και εύκολη, για αρχάριους, συνταγή με πλούσια γεύση για ένα φαγητό όπου ο συνδυασμός της μελιτζάνας μαζί με τη σάλτσα πίτσας και τα τυριά είναι ανεπανάληπτος. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
- 400 γρ. έτοιμη σάλτσα για πίτσα εμπορίου ή δείτε συνταγή (1 δόση) εδώ
- 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Αν προτιμήσετε να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα για πίτσα ξεκινήστε με αυτή. Απαιτείται μόνο 5 λ για την παρασκευή της. Την φτιάχνετε και την αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ. απλώνετε τα 3/4 της σάλτσας για πίτσα. Από πάνω τοποθετείτε 6 ροδέλες μελιτζάνας και τις αλατοπιπερώνετε. Μετά καλύπτετε τις μελιτζάνες με τη μισή από τη σάλτσα που έχει απομείνει και την πασπαλίζετε με τη μισή φρυγανιά, τη μισή παρμεζάνα και τη μισή μοτσαρέλα.
- Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τις καλύπτετε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη σάλτσα για πίτσα την οποία και πάλι πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά, την υπόλοιπη παρμεζάνα και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Ψήνετε το φαγητό σας για 25-30 λ μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες και λιώσουν και χρυσαφίσουν τα τυριά. Αν πάρουν νωρίς χρώμα τα τυριά τα καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο χαλαρά (να μην ακουμπά στα τυριά) μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες.
- Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε αμέσως, όπως είναι ζεστό. Καλή σας απόλαυση!
Τip: Δεν κόβουμε πολύ χοντρές τις μελιτζάνες, ώστε να μπορούν να ψηθούν.
22/06/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά