Μελιτζάνες γεμιστές με πουρέ και μοτσαρέλα στο φούρνο

Μελιτζάνες γεμιστές με πουρέ και μοτσαρέλα στο φούρνο

Πεντανόστιμες ψητές πιπεριές, γεμιστές με πουρέ και μοτσαρέλα. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας, αυτά τα γευστικότατα και χορταστικά “εναλλακτικά παπουτσάκια, χωρίς κιμά. Απλά δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • Για τις μελιτζάνες
  • 5-6 μελιτζάνες μεγάλες Αργίτικες ή μέτριες φλάσκες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • Για τη γέμιση
  • 1 συσκευασία, 125 γρ. έτοιμο πουρέ πατάτας (ΓΙΩΤΗΣ, MAGGI ή άλλο επιλογής σας)
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml κρύο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

  

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις μελιτζάνες: Πλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε, τις κόβετε οριζόντια στη μέση και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράσετε τη κομμένη πλευρά της μελιτζάνας σε 3-4 διαγώνιες τομές (σχήματος “Χ” ή ρόμβου).
  2. Τις αραδιάζετε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις αλείφετε με το ελαιόλαδο τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα. 
  3. Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε και το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το νερό με το αλάτι. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο γάλα και ανακατεύετε απαλά προσθέτοντας τη σκόνη πουρέ, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο. Αν απαιτηθεί προσθέτετε σταδιακά λίγο γάλα ακόμα μέχρι να έχετε τη πυκνότητα που επιθυμείτε. Δοκιμάζετε το αλάτι και διορθώνετε. 
  4. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βγάζετε από το φούρνο, χωρίς να σβήσετε το φούρνο, τις αφήνετε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν και μετά με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη ψίχα τους χωρίς να τις βγάλετε από το ταψί.
  5. Πολτοποιείτε τη ψίχα που αφαιρέσατε στο μούλτι, τη ρίχνετε μέσα στο πουρέ μαζί με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μείγμα πουρέ και από πάνω πασπαλίζετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Βάζετε πάλι το ταψί στο φούρνο και τις ψήνετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-ροδαλό χρώμα στην επιφάνειά τους. 

Σημείωση: Αν οι μελιτζάνες δεν είναι στην εποχή τους και έχουν πολλά σπόρια που πικρίζουν, τότε τις πλένετε, τις κόβετε κάθετα οριζόντια, τις αλατίζετε με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις αφήνετε για 20 λ σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό, τις ταμπονάρετε να στεγνώσουν καλά και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία με το άλειμμα λαδιού, αλατίσματος και ψησίματος κ.λ.π. 

Πηγή  Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες γεμιστές με πουρέ και μοτσαρέλα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.