
Μελιτζάνες με μπέϊκον και τυριά σε σάλτσα ντομάτας
Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Μελιτζάνες με μπέϊκον τυριά σε σάλτσα ντομάτας σε φούρνο. Ιδανικό για μεζέ με το ουζάκι ή το κρασάκι σας ή για να συνοδεύσετε τα ψητά σας στο κυρίως πιάτο σας.
Για τη σάλτσα:Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30′ σε σουρωτήρι για να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν. Μετά το ημίωρο ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Αλατίζουμε ελαφρώς, τηνανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Εναλλακτικά τις ραντίζετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέϊκον, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει και το ψιλοκόβουμε. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα άλλα υλικά για τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η σάλτσα και μείνουν με το λαδάκι τους.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι.
- Αλείφουμε το ταψί με λίγη σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε τις μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη και περιχύνουμε σε μια-μια με ένα κουτάλι, σάλτσα. Τέλος τις πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′ περίπου.
Εναλλακτικά προσθέστε το τριμμένο τυρί μέσα στη σάλτσα και και περιχύστε τις μελιτζάνες ή κόψτε σε φέτες το τυρί και καλύψτε τις μελιτζάνες και μετά προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.
Sintayes.gr,