Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα με πικάντικο τέλειο ντρέσινγ. Μια συνταγή για υπέροχη κρύα σαλάτα  γεμάτη γεύσεις και αρώματα, ελαφριά, αλλά θρεπτική και χορταστική, ιδανική για χορτοφάγους και για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο, που σίγουρα θα απολαύσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 4 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια ή λεπτές ροδέλες
  • ¾ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού 
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους, έτοιμες εμπορίου, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες [*]
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
  • 1 κονσέρβα 150 γρ. με έτοιμο βρασμένο καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο με φυτικά λιπαρά νηστίσιμο (όπως το Χωριό Μαργαρίνη)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι 
  • Για το ντρέσινγκ:
  • ¾ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα φασόλια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζετε για 8 λ από την ώρα που θα πάρουν βράση. Τα σουρώνετε τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τα σκεπάζετε με φρέσκο νερό, τα αλατίζετε και τα βράζετε για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά μη λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε κυβάκια ή ροδέλες. Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και μόλις λιώσει καλά προσθέτετε τα καρότα και τα σοτάρετε για 8 λ. Ρίχνετε 3 κ.σ. νερό, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και τα σιγομαγειρεύετε, ανακατεύοντάς τα συχνά, για 20 λ περίπου ή μέχρι να καραμελώσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
  3. Για το ντρέσινγ: Ρίχνετε στο μούλτι όλα τα υλικά για το ντρέσινγ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο πηχτό μείγμα. 
  4. Για τη συναρμολόγηση: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα φασόλια, προσθέτετε τα καραμελωμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι (προαιρετικά), τις πιπεριές Φλωρίνης, το μαϊντανό και αλάτι μετά από δοκιμή, τα περιχύνετε με το ντρέσινγ και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.  

[*] Εναλλακτικά μπορείτε αντί για ψητές πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι του, να τις αντικαταστήσετε με ψιλοκομμένη κόκκινη ή πράσινη πιπεριά. 

Με καλαμπόκι και φρέσκες ψιλοκομμένες πιπεριές



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.