Μαρζιπάν, αμυγδαλόπαστα

Μαρζιπάν, αμυγδαλόπαστα

Μαρζιπάν. Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό Μαρζιπάν [αμυγδαλόπαστα] για γέμιση στα κέϊκ σας ή να γεμίσετε τα σοκολατάκια σας ή να σκεπάσετε τα κέϊκ σας ή να πλάσετε φρουτάκια, ζωάκια ή λουλούδια και να τα απολαύσετε σκέτα ή σαν διακοσμητικά.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. αμυγδαλόψυχα + λίγα επιπλέον [αν χρειαστεί – βλέπε εκτέλεση]
  • 2 ασπράδια αυγών + 1 [αν χρειαστεί – βλέπε εκτέλεση]
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο multi την αμυγδαλόψυχα και την άχνη και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα 2 ασπράδια και με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” του μίξερ χειρός χτυπάτε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Δοκιμάζετε με το δάχτυλό σας πόσο μαλακή είναι και…
  3. α] Αν η ζύμη προορίζεται για να τη χρησιμοποιήσετε ως υλικό μέσα σε ένα άλλο μείγμα [π.χ. για ένα κέικ ή για μια μους] η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, οπότε προσθέτετε και άλλο ασπράδι για να γίνει πιο υδαρής, ενώ
  4. β] Αν η ζύμη προορίζεται για να τη χρησιμοποιήσετε για να κάνετε διακοσμητικά θα τη κάνετε πιο σφιχτή, οπότε προσθέτετε λίγη αμυγδαλόψυχα ακόμα.
  5. Αν θέλετε έγχρωμη ζύμη βάζετε σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πετύχετε το χρώμα που θέλετε και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί και να χρωματισθεί καλά η ζύμη. Σε περίπτωση που θέλετε να διακοσμήσετε με φιγούρες, μοιράζετε τη ζύμη σε ανάλογα κομμάτια και ρίχνετε σταγόνες  επιθυμητών χρωμάτων. Χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.
  6. Εάν θέλετε να την απλώσετε πάνω σε τούρτα τη χρωματίζετε με ένα χρώμα ή την αφήνετε λευκή, τη βάζετε ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγετε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Την απλώνετε πάνω στη τούρτα ή
  7. Φτιάχνετε ότι σχήμα θέλετε [αφήνετε τη φαντασία σας να δουλέψει] δουλεύοντας με το χέρι ή κουπ πατ με χρωματιστή ζύμη και τα απολαμβάνετε έτσι ή τα βρέχετε και τα περνάτε από ζάχαρη άχνη.

900x900px-LL-45f90a56_gallery6967281261764470

Βασική ιδέα συνταγής  Στ. Παρλιάρος