Αναρτήθηκε στις 24/11/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Μαρζιπάν, αμυγδαλόπαστα
Μαρζιπάν. Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό Μαρζιπάν [αμυγδαλόπαστα] για γέμιση στα κέϊκ σας ή να γεμίσετε τα σοκολατάκια σας ή να σκεπάσετε τα κέϊκ σας ή να πλάσετε φρουτάκια, ζωάκια ή λουλούδια και να τα απολαύσετε σκέτα ή σαν διακοσμητικά.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. αμυγδαλόψυχα + λίγα επιπλέον [αν χρειαστεί – βλέπε εκτέλεση]
- 2 ασπράδια αυγών + 1 [αν χρειαστεί – βλέπε εκτέλεση]
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε στο multi την αμυγδαλόψυχα και την άχνη και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα 2 ασπράδια και με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” του μίξερ χειρός χτυπάτε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Δοκιμάζετε με το δάχτυλό σας πόσο μαλακή είναι και…
- α] Αν η ζύμη προορίζεται για να τη χρησιμοποιήσετε ως υλικό μέσα σε ένα άλλο μείγμα [π.χ. για ένα κέικ ή για μια μους] η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, οπότε προσθέτετε και άλλο ασπράδι για να γίνει πιο υδαρής, ενώ
- β] Αν η ζύμη προορίζεται για να τη χρησιμοποιήσετε για να κάνετε διακοσμητικά θα τη κάνετε πιο σφιχτή, οπότε προσθέτετε λίγη αμυγδαλόψυχα ακόμα.
- Αν θέλετε έγχρωμη ζύμη βάζετε σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πετύχετε το χρώμα που θέλετε και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί και να χρωματισθεί καλά η ζύμη. Σε περίπτωση που θέλετε να διακοσμήσετε με φιγούρες, μοιράζετε τη ζύμη σε ανάλογα κομμάτια και ρίχνετε σταγόνες επιθυμητών χρωμάτων. Χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.
- Εάν θέλετε να την απλώσετε πάνω σε τούρτα τη χρωματίζετε με ένα χρώμα ή την αφήνετε λευκή, τη βάζετε ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγετε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Την απλώνετε πάνω στη τούρτα ή
- Φτιάχνετε ότι σχήμα θέλετε [αφήνετε τη φαντασία σας να δουλέψει] δουλεύοντας με το χέρι ή κουπ πατ με χρωματιστή ζύμη και τα απολαμβάνετε έτσι ή τα βρέχετε και τα περνάτε από ζάχαρη άχνη.

Βασική ιδέα συνταγής Στ. Παρλιάρος
24/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μαρζιπάν, αμυγδαλόπαστα