Μαρμελάδα ροδάκινο

Μαρμελάδα ροδάκινο

Μαρμελάδα ροδάκινο. Αυτή την εποχή που τα ροδάκινα έχουν τη τιμητική τους φτιάξτε μια αρωματική σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, αποθηκεύστε τη σε αποστειρωμένα βάζα και απολαύστε τη όλο το χειμώνα αλειμμένη στο ψωμί σας ή σε πάστα φλώρα ή άλλα γλυκά επιλογής σας. Μια συνταγή της Χρύσας Παραδείση από τα κιτάπια της γιαγιάς για μια μαρμελάδα που πάντα θα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά ώριμα ροδάκινα
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλου λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεματάτε σε μπόλικο κοχλαστό νερό τα ροδάκινα για 1 λ τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό.  Στη συνέχεια αφαιρείτε τα φλούδια και τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε σειρές, εναλλάξ με τη ζάχαρη. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να μείνουν 1 βράδυ.
  2. Την επομένη προσθέτετε το 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού και βράζετε τη μαρμελάδα σας για 15 λ από το σημείο βρασμού. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδας σας στην άκρη για 1 ημέρα.
  3. Την επομένη μέρα τη ξαναβράζετε μέχρι να δέσει. Θα καταλάβετε ότι η μαρµελάδα σας έχει γίνει όταν θα αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας που ανακατεύετε. Αν τη χρησιμοποιήσετε σύντομα τη μεταφέρετε αμέσως σε πλυμένα βάζα και όταν κρυώσει τα σκεπάζετε με τα καπάκια της.
  4. Αν θέλετε να την αποθηκεύσετε για πολύ καιρό τότε τη βάζετε καυτή σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε σφιχτά με τα αποστειρωμένα καπάκια και τα γυρίζετε ανάποδα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τα αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας. Όταν ανοίξετε το βάζο θα πρέπει να βάλετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο. Δείτε πως γίνεται η αποστείρωση βάζων εδώ.

Σημείωση: Η μαρμελάδας σας θα περιέχει κομμάτια ροδάκινου. Μπορείτε πριν το τελευταίο βράσιμο που θα είναι σχεδόν κρύα να τη πολτοποιήσετε με το εργαλείο του πουρέ για να έχετε αρκετά μικρά κομματάκια ροδάκινου. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαρμελάδα ροδάκινο