Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη

Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη

Η αγαπημένη των παιδιών …… κάθε ηλικίας με γεύση ακαταμάχητη όταν είναι σπιτική. Μια απλή και γρήγορη συνταγή με την υπογραφή του Ν. Τσελεμεντέ για μια υπέροχη μαρμελάδα που θα λατρέψετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες)
  • 730 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 λ περίπου.
  3. Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και τις βράζετε για 5 λ μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.
  4. Βγάζετε τις φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει πάλι 1-2 βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λ ακόμα μέσα στο σιρόπι.
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα, σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας, για 12 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.
  6. Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε τη μαρμελάδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώντας τη σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο σας. (Δείτε πως θα αποστειρώσετε τα βάζα σας εδώ).

strawberry-jamSintayes.gr,

Συνταγή: Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη