Μαριναρισμένο μοσχαράκι, με σάλτσα μανιταριών

Μαριναρισμένο μοσχαράκι, με σάλτσα μανιταριών

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κλασικό πιάτο που γίνεται ακόμα νοστιμότερο εφ” όσον το κρέας θα μαριναριστεί πριν μαγειρευτεί. Μοσχαράκι με μανιτάρια. Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ.  Με ότι και αν το συνοδεύσετε είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση φιλέτο ή κόντρα ή νουά) κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1/2 κιλό φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το κρέας σε μπολ, το περιχύνετε με όλα τα υλικά της της μαρινάδας, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναρισθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν το αφήσετε να μαριναρισθεί όλο το βράδυ.
  2. Στραγγίζετε στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί, το κρέας από τη μαρινάδα του. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πλατύ βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το μισό σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ.
  3. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ζεστό νερό που να σκεπάζει το κρέας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  4. Εν” τω μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια, μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. 
  5. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτετε το χυμό λεμονιού τα σοταρισμένα μανιτάρια και κουνάτε τη κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 8-10 λ ακόμα. 
  6. Τέλος προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, κουνάτε κυκλικά τη κατσαρόλα και δίνετε μια ακόμα βράση στο φαγητό. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με πιλάφι ή μπασμάτι έτοιμο σε 10 λ στο πιάτο σας. (βλέπε συνταγή εδώ).

[*] Προαιρετικά χρησιμοποιήστε στο φαγητό το κρασί της μαρινάτας συμπληρώνοντας τη ποσότητα αν χρειαστεί.
 
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαριναρισμένο μοσχαράκι, με σάλτσα μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.