Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια

Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια

Μια Γιαπωνέζικη συνταγή για Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια. Μια υπέροχη μαρινάδα με ασιατικές γεύσεις που αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτα καπάκι κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού mirin *
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί 
  • 1  πρέζα γλυκάνισο [προαιρετικά]
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 8 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα αφήνετε σε κρύο νερό για 15′ και μετά τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  2. Για τη μαρινάδα: Εν τω μεταξύ σε μικρή κατσαρόλα, βάζετε τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό κοτόπουλου, το mirin, το κρασί, τη ζάχαρη το γλυκάνισο [προαιρετικά] και το πιπέρι. Από τη στιγμή που πάρει βράσει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5′ μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αφήστε τη μαρινάδα να κρυώσει τελείως.
  3. Βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε γυάλινο μπολ και προσθέτετε τη μισή μαρινάδα. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναρισθεί.
  4. Αφού μαριναρισθεί παίρνετε 20 ξυλάκια για σουβλάκια και φτιάχνετε τα σουβλάκια με το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα βάζετε στο ταψί του φούρνου το οποίο έχετε λαδώσει και τα περνάτε με ένα πινέλο με λίγη μαρινάδα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα, γυρίζοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα και αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα. Απολαύστε τα με πράσινη σαλάτα.

* Μπορείτε να βρείτε το  mirin στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε ντελικατέσεν ή σε καταστήματα για ασιατική κουζίνα. Έχει εξαιρετική γεύση και αξίζει να το αναζητήσετε αν όμως αυτό είναι ανέφικτο αντικαταστήστε το με ένα γλυκό κρασί όπως π.χ. μαυροδάφνη.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια