
Μαρινάδα για υπέροχο κοτόπουλο στα κάρβουνα ή στη σχάρα
Υπέροχη και απλή μαρινάδα για ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο. Δοκιμάστε τη και δεν θα πιστεύετε την απίστευτη γεύση του κοτόπουλου.
Υλικά συνταγής
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- πεπέρι καυτερό καγιέν όσο θέλετε ανάλογα με πόσο καυτερό το θέλετε
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη [προαιρετικά αν σας αρέσουν τα σκορδάτα]
- αλάτι – πιπέρι
Κοτόπουλο για να το μαρινάρετε:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μόνο φτερούγες ή μόνο μπουτάκια με το καπάκι τους.
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύετε καλά με τον αβγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός.
- Πλένουμε το κοτόπουλό μας και το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. [Φροντίζουμε να καλυφθεί παντού].
- Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες [καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε αν το βάλετε από το προηγούμενο βράδυ για την άλλη μέρα] φροντίζοντας πάλι να το γυρίζετε κατά διαστήματα ώστε να διανέμεται καλά η μαρινάδα σε όλες τις πλευρές και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Ψήνετε σε κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου * ή μέσα σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα του [για πιο έντονη γεύση] στους 190 βαθμούς για 1 περίπου ώρα -αν πάρει χρώμα το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο – και το ξεσκεπάζουμε στο τέλος.
*Σε περίπτωση που τα ψήσετε σε σχάρα κατά διαστήματα στη διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε το κοτόπουλο με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες μαρινάδες εδώ και εδώ
02/08/2014
Sintayes.gr,