Marble κέικ το τέλειο

Marble κέικ το τέλειο

Marble κέικ… Ένα εξαιρετικό, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ καλυμμένο με αφράτη ζαχαρόκρεμα σοκολάτας που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά. Μια απλή, εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για να απολαύσετε με το καφέ, το τσάι ή το γάλα σας το τέλειο κέικ και να το σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 215 γρ. ζάχαρη “Superfine” ψιλή κρυσταλλική [*]
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml γάλα 
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
  • Για τη σοκολατένια ζαχαρόκρεμα:
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με διάσταση βάσης 20 εκ., ή αντίστοιχο τετράγωνο, το αλείφετε στη βάση και τα τοιχώματά του με βούτυρο και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για το κέικ: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και έχετε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, φροντίζοντας να τα χτυπάτε για να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Κοσκινίζετε τα 2 ειδών αλεύρια τα βάζετε σε μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα αναμειγνύετε καλά. Ρίχνετε το μισό μείγμα αλευριών μαζί με το μισό γάλα στο μείγμα του κέικ και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το υπόλοιπο μισό μείγμα αλευριών με το υπόλοιπο μισό γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αν το μείγμα σας είναι σφιχτό προσθέστε 2-3 κ.σ. γάλα επιπλέον. 
  4. Παίρνετε 3 μεγάλα μπολ και ρίχνετε μέσα, μοιράζοντας ισομερώς, στο καθένα από 1/3 της ποσότητας του μείγματος του κέικ. Στο ένα μπολ προσθέτετε στο μείγμα τη 1 κ.σ. κακάο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε τις κόκκινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Το τρίτο μείγμα βανίλιας το αφήνετε ως έχει. 
  5. Παίρνετε ένα μεγάλο κουτάλι και ρίχνετε μέσα στο ταψί/φόρμα εναλλάξ κουταλιές από κάθε μείγμα χτυπώντας συχνά τη βάση του ταψιού στο πάγκο σας για να “κατακαθίσει” το μείγμα. Τέλος χρησιμοποιώντας το κουτάλι, στροβιλίζετε απαλά τα 3 ειδών μείγμα, για να δημιουργήσετε ένα “μαρμάρινο” αποτέλεσμα στο κέικ. 
  6. Ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι ένα ξύλινη καλαμάκι για σουβλάκια που θα βυθίσετε στο κέντρο του “βγει” στεγνό και καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5-8 λ μέσα στο ταψάκι να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικό σε σχάρα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  7. Για τη σοκολατένια ζαχαρόκρεμα: Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χερός μέχρι να αφρατέψει καλά και γίνει κρεμώδες. Κοσκινίζετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια “χνουδωτή” ζαχαρόκρεμα.
  8. Μεταφέρετε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνετε στην επιφάνειά του τη ζαχαρόκρεμα και χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι βουτύρου (με στρογγυλή άκρη), τη στροβιλίζετε προς τα πάνω, δημιουργώντας “στροφές” όπως στη φωτογραφία. Κόβετε το κέικ σας σε φέτες και το σερβίρετε αμέσως. 

[*] Αν δεν βρείτε τη ψιλή, “Superfine” ζάχαρη, μπορείτε να βάλετε τη κοινή κρυσταλλική ζάχαρη που έχετε. 

Caster sugar, δηλ. λεπτοαλεσμένη ψιλή “Superfine” κρυσταλλική ζάχαρη θα τη βρείτε σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ ή σε μαγαζιά Delicatessen με την ένδειξη “Ψιλή” κρυσταλλική ζάχαρη ή “Superfine”. Μπορείτε όμως να φτιάξετε δική σας superfine sugar, χτυπώντας τη κοινή κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ για 10-15 δευτερόλεπτα απλά να λεπτύνει χωρίς να τη παραχτυπήσετε και γίνει ζάχαρη άχνη.

Τη ψιλή “Superfine” κρυσταλλική ζάχαρη τη χρησιμοποιούμε σε κέικ γιατί βοηθάει να φουσκώσουν, ή σε κρύα και ζεστά ροφήματα, σε μαφινς ή καπ κέικς, σε μαρέγκες και λοιπά. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Marble κέικ το τέλειο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.