Μαραθοπιτάκια με μυζήθρα στο φούρνο

Μαραθοπιτάκια με μυζήθρα στο φούρνο

Υπέροχα, μυρωδάτα μαραθοπιτάκια με μυζήθρα και τραγανό φύλλο. Μια εύκολη συνταγή για μυζηθροπιτάκια πουθα σας ξετρελάνουν με την έντονη, πεντανόστιμη γεύση τους. Μια οικονομική, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πιτάκια με απλά και ταπεινά υλικά όλο άρωμα και γεύση για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας. 

Υλικά συνταγής

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 15 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 μάτσα μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με ένα πιρούνι
  • 200 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, χοντρο-θρυμματισμένη
  • 1/2 κ.σ. μαυροκούκι ή σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο για 2-3 λ σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία
  • 100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού και πασπάλισμα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 70 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το μάραθο για 6-8 λ περίπου, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και μειωθεί ο όγκος τους.
  2. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη για 5 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά και τη μυζήθρα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να αναμειχθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. 
  3. Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνετε τα φύλλα και τα αλείφετε ένα ένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Παίρνετε ένα λαδωμένο φύλλο, σκορπίζετε επάνω λίγο μαυροκούκι και το καλύπτετε με ένα άλλο φύλλο. Κόβετε σε 4 μακριές λωρίδες, κατά μήκος της μακριάς πλευράς του. Στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας, βάζετε 1 γεμάτη κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγετε το κάθε πιτάκι σε τρίγωνο. 
  4. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία έως ότου ετοιμάσετε περίπου 24 πιτάκια και τελειώσουν τα υλικά. Λαδώνετε ελαφρώς 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και τοποθετείτε μέσα τα πιτάκια σε μια στρώση. Τα αλείφετε με επιπλέον ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά και γίνει τραγανό το φύλλο. Σε περίπτωση που κινδυνεύουν να “αρπάξουν” προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. 

capture



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαραθοπιτάκια με μυζήθρα στο φούρνο