Μανταρινόπιτα ζουμερή με σιρόπι

Μανταρινόπιτα ζουμερή με σιρόπι

Τι θα λέγατε για μια ζουμερή μοσχοβολιστή ματαρινόπιτα με μπόλικο σιρόπι; Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που θα γίνει το αγαπημένο σας αλλά και το αγαπημένο όλων όσων το γευτούν. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μανταρινόπιτα
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 μανταρινιών το ξύσμα
  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας, κατεψυγμένο [*]
  • λίγο αλεύρι για το ταψί
  • Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1½ κούπα χυμός μανταρινιού
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την πορτοκαλόπιτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μεγάλο πυρέξ 38×26 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και τα χτυπάτε για 8-10 λ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν καλά τα αυγά. Μετά χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λ επιπλέον.
  3. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας το κατεψυγμένο φύλλο, το ρίχνετε μέσα στο μείγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με την φράουλα μέχρι να καλυφθεί πλήρως με το μείγμα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί και το απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε την μανταρινόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Εν το μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι.
  5. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα και τα ανακατεύετε για να λιώσει η ζάχαρη μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή του κοχλασμού σταματάτε το ανακάτεμα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 7-8 λ σε μέτρια φωτιά.
  6. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο περιχύνετε αμέσως την μανταρινόπιτα με το σιρόπι και την αφήνετε στη άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά πριν την κόψετε.

[*] Σημείωση: Προμηθευτείτε φρέσκο φύλλο κρούστας, αφαιρείτε τα μισά φύλλο, τα βάζετε σε ταψάκι, σαν ακορντεόν, και τα βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν για να μπορείτε μετά να τα θρυμματίσετε εύκολα με τα χέρια σας. Το υπόλοιπο φύλλο αν δεν το χρησιμοποιήσετε άμεσα το βάζετε και αυτό στην κατάψυξη μέσα στην συσκευασία του.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανταρινόπιτα ζουμερή με σιρόπι