Μανταρινόπιτα σιροπιαστή

Μανταρινόπιτα σιροπιαστή

Λαχταριστή σιροπιαστή μανταρινόπιτα. Το τέλειο γλυκό για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας ή να το απολαύσετε με τους καλεσμένους σας. Μια εύκολη και απλή συνταγή για το απόλυτο γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη υφή και γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο)
  • 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 μανταρινιών (κλημεντίνες κατά προτίμηση) + 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • φιλέ αμυγδάλου για επικάλυψη
  • Για το σιρόπι:
  • 250 ml χυμό μανταρινιών (κλημεντίνες κατά προτίμηση)
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • 300 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά για περίπου 8 λ ή μέχρι να έχετε ένα αφράτο, ασπρισμένο παχύρευστο μείγμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φύλλο, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. 
  2. Με ένα ψαλίδι κόβετε το φύλλο σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ. περίπου και ισιώνετε την επιφάνειά του.
  3. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40-45 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγει στεγνή και καθαρή. Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως. 
  4. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι (τους 2 χυμούς και τη ζάχαρη), προαιρετικά και ξύσμα μανταρινού, τα ανακατεύετε μέχρι να πάρουν βράση και στη συνέχεια τα αφήνετε για 5 λ να βράσουν χωρίς να τα ανακατεύετε. Κόβετε τη κρύα μανταρινόπιτα σε κομμάτια και με τη βοήθεια μιας κουτάλας τη περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Την αφήνετε μέχρι να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανταρινόπιτα σιροπιαστή