Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Μια υπέροχη γαλλική συνταγή για τη τέλεια,  λαχταριστή μανιταρόσουπα. Μια πανεύκολη και γρήγορη σούπα για τους λάτρεις των μανιταριών που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κύβο ζωμού κότας
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος (ή 6 κ.σ. αν δεν βάλετε το κρόκο αυγού)
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή ρηχή, πλατιά κατσαρολίτσα, λιώνετε το βούτυρο και σωτάρουμε τις φετούλες μανιταριών ανακατεύοντας, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2-3 λ σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και αμέσως ρίχνουμε το κύβο διαλυμένο σε 1 κούπα ζεστό νερό και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να γίνει λείο και παχύρευστο.
  3. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λ περίπου με το καπάκι κλειστό.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το κρόκο αυγού με τη κρέμα γάλακτος, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα ανακατεύουμε για 1-2 λ και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.  Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταρόσουπα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.