Αναρτήθηκε στις 21/04/2014 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Σούπες, Συνταγές
Μανιταρόσουπα βελουτέ
Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη σούπα με μανιτάρια που σίγουρα θα την απολαύσετε οι λάτρεις των μανιταριών.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά ή ότι άλλα μανιτάρια σας αρέσουν
- ½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
- 100 γρ. βούτυρο -βιτάμ
- ελαιόλαδο
- 2 ζωμοί κότας
- 1½ λίτρο καυτό νερό
- 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βιτάμ και λίγο λάδι, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν.
- Συμπληρώνουμε με το καυτό νερό και ζωμούς κότας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 4-6 κουταλιές νερό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας αραιός χυλός. Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό στη σούπα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη μας σβολιάσει.
- Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βιτάμ και ανακατεύουμε για να αποκτήσει η σούπα μας γυαλιστερή υφή, χρώμα και γεύση.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοψημένα κρουτόνς [βλέπε συνταγή εδώ].
21/04/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μανιταρόσουπα βελουτέ