Μανιταροπιτάκια

Μανιταροπιτάκια

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μανιταροπιτάκια με μυρωδάτα μπαχαρικά και τυρί. Απολαύστε τα σαν σνακ, ορεκτικό, ή μεζεδάκι με το ποτό σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα στο χέρι ή σε multi
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι ή στο multi
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα μαϊντανό
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 αυγά (2 για τη ζύμη + 1 χωριστά για άλειμμα της σφολιάτας)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε, σε μέτρια θερμοκρασία, το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε μέσα όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 – 1 λ μέχρι να αρωματιστεί καλά το λάδι.
  2. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγα λ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
  3. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα στο μείγμα το μαϊντανό και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις κρυώσει προσθέτετε τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, ελαφρώς με πλάστη τη σφολιάτα και τη κόβετε ή στη μέση για να κάνετε 2 μεγάλα μπαστουνάκια, ή σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια μεγέθους επιλογής σας. Χωρίζετε το μείγμα ανάλογα σε πόσα κομμάτια κόψατε τη σφολιάτα για να τα γεμίσετε ισομερώς. 
  5. Βρέχετε περιμετρικά τα κομμάτια σφολιάτας, τα γεμίζετε με τη γέμιση και τα κλείνετε απ” όλες τις μεριές περιμετρικά, κολώντας τις βρεγμένες άκρες τους καλά ώστε να θωρακιστεί μέσα το μείγμα μανιταριών και να μη χυθεί στο φούρνο. 
  6. Τοποθετείτε τα μανιταροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους, τα βουρτσίζετε με πινέλο με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι, κουρκουμά και κάρυ. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-60 λ ανάλογα με το μέγεθος που προτιμήσατε ή μέχρι να γίνει τραγανή και ροδοκόκκινη η σφολιάτα.

Βασική ιδέα από εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταροπιτάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.