Λαχταριστή, ζουμερή, Μανιταρόπιτα

Λαχταριστή, ζουμερή, Μανιταρόπιτα

Μια ωραία λαχταριστή ζουμερή και μυρωδάτη μανιταρόπιτα,  για τους λάτρεις των μανιταριών. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πίτα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία με 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 1 ½ κουτιά μανιτάρια κονσέρβα ή 
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο 
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα ήπιας γεύσης
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 10 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • 1 μικρό πράσο ή 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και (προαιρετικά) το πράσο ή τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνετε και όλα τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
  3. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας αδειάζετε μέσα το μείγμα μανιταριών, το στρώνετε ομοιόμορφα και όλη τη βάση και το καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας γυρίζοντας προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού το φύλλο που περισσεύει για να θωρακιστεί καλά η γέμιση.
  4. Χαράζετε σε κομμάτια μόνο το επάνω φύλλο και το περιχύνετε με τη κρέμα γάλακτος. Φροντίζετε να ρίξετε τη περισσότερη κρέμα στα ανοίγματα που χαράξατε στο φύλλο για να εισχωρήσει η κρέμα μέσα στη γέμιση. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό το φύλλο.  



Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστή, ζουμερή, Μανιταρόπιτα