Μανιταρόπιτα με ξινομυζήθρα

Μανιταρόπιτα με ξινομυζήθρα

Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτα με μανιτάρια και ξινομυζήθρα. Ένα υπέροχο πιάτο για να τα απολαύσετε σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, σκέτο ή συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο, μπιφτέκια ή μπριζόλα.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας [2 φύλλα]
  • 1 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 κιλό ξινομυζήθρα
  • 2 μικρά αυγά
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 αυγό για άλειμμα του φύλλου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Καθαρίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Περνάμε μία πλατιά και σχετικά ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι με τη σκελίδα του σκόρδου (δηλ. την πιέζουμε να βγάλει τον χυμό της γύρω-γύρω στο σκεύος). Ο,τι μείνει από το σκόρδο το πετάμε.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Αφού περάσουν 5 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν, ρίχνουμε το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε πάλι να στεγνώσει εντελώς το φαγητό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Προσθέτουμε θρυμματισμένη την ξινομυζήθρα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι, φροντίζοντας να μην φτάνουμε μέχρι κάτω και αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

???????????????????????????????

Βασική ιδέα εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταρόπιτα με ξινομυζήθρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.