Μανιταρόπιτα με σπανάκι

Μανιταρόπιτα με σπανάκι

Πίτα με μανιτάρια portobello, σπανάκι κρεμμύδια για να την απολαύσετε σκέτη
ή να συνοδεύσετε τα ψητά σας. Μια συνταγή (από εδώ) για μια πεντανόστιμη “χορτοφαγική” πίτα.

Υλικά συνταγής

  • 6 μεσαίου ή 4 μεγάλου μεγέθους μανιτάρια portobello
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία, τα κρεμμύδια στις 3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε πιάτο να κρυώνει.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι, μέχρι να “μαραθεί”. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το βάζετε και αυτό σε πιάτο να κρυώνει.
  3. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, βάζετε το βούτυρο, αυξάνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα μανιτάρια, τα οποία έχετε ήδη καθαρίσει και κόψει σε φέτες. Τα αφήνετε για 3-4 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και τοποθετείτε το φύλο σφολιάτας.
  5. Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, το 1 από τα 2 αυγά, για τη πίτα και στρώνετε το μείγμα στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας περιθώριο αριστερά-δεξιά ώστε να διπλώσει και να “σφραγιστεί” και 2 εκ. περιθώριο πάνω- κάτω. Κλείνετε τη σφολιάτα καλά περιμετρικά και τη γυρίζετε ανάποδα με τη “ραφή” προς τα κάτω. 
  6. Κάνετε 2 μαχαιριές στην οροφή για να φεύγει ο αέρας και αλείφετε τη σφολιάτα με το 1 χτυπημένο [με λίγο νερό] αυγό. Αν έχετε χρόνο αφήνετε τη πίτα για 15 λ στο ψυγείο πριν τη ψήσετε. Διαφορετικά τη ψήνετε άμεσα στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή η σφολιάτα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταρόπιτα με σπανάκι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.