Αναρτήθηκε στις 12/05/2015 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Μανιταρόπιτα με μυρωδικά και τυριά χωρίς φύλλο
Μια συνταγή για μια υπέροχη μανιταρόπιτα με μυρωδικά και τυριά χωρίς φύλλο. Απολαύστε τη σκέτη ή σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα μπιφτέκια ή τη μπριζόλα σας.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές ροδελίτσες
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κεσεδάκια [400 γρ.] γιαούρτι στραγγιστό
- 120 ml γάλα [100 για τη πίτα + 20 για άλειμμα]
- 5 αυγά [4 για τη πίτα + 1 για άλειμμα]
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ. φέτα
- 300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο [κασέρι ή τσένταρ ή ένταμ]
- 1 κ.σ. bakin powder
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι [αποφύγετε το αλάτι λόγω των τυριών]
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε και κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια [το λευκό και το πράσινο μέρος σε λεπτές φέτες].
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3-4’ μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3’ τουλάχιστον και βγάζετε από τη φωτιά.
- Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα 4 αυγά, τα 100 ml γάλα, το γιαούρτι μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Προσθέτετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια και στη συνέχεια το μπέϊκιν πάουντερ να αναμειχθεί και αυτό.
- Προσθέτετε και το μείγμα με τα σοταρισμένα υλικά, τη φέτα, το κασέρι, τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο μέτριο ταψί.
- Χτυπάτε σε μπολάκι το υπόλοιπο 1 αυγό, ρίχνετε και τα υπόλοιπα 20 ml γάλα, ανακατεύετε και το περιχύνετε με ένα κουτάλι πάνω σε όλο το μείγμα της πίτας. Ψήνετε για 45’ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και μετά σερβίρετε.
wonderfoodland.wordpress.com
12/05/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μανιταρόπιτα με μυρωδικά και τυριά χωρίς φύλλο