Μανιταρόπιτα με καρότο και μπέικον χωρίς φύλλο

Μανιταρόπιτα με καρότο και μπέικον χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα αγαπημένο πιάτο. Μανιταρόπιτα με καρότο και μπέικον χωρίς φύλο. Απολαύστε το σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό στα ψητά σας αλλά και κυρίως γεύμα ή δείπνο με με μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια άσπρα σε φέτες
  • 1½ ποτήρι νερού τριμμένα καρότα
  • 7-8 φέτες μπέικον κομμένο σε κάθετες σε φέτες [*]
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1¼ ποτήρι νερού τριμμένη γραβιέρα
  • 3/4 ποτήρι νερού τριμμένο τυρί τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί (ένταμ, έμενταλ κ.λ.π.)
  • 4 αυγά (3+1 φλ. χωριστά)
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • αλάτι πιπέρι (+τσίλι προεραιτικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το πιπέρι και το τσίλι (προαιρετικά) και προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το μπέικον, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε να  σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη τριμμένη γραβιέρα, τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και το σοταρισμένο μείγμα καρότου – μανιταριών- μπέικον και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνειά της τη πίτα με το τσένταρ. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το 1 αυγό σε ένα μπόλ και περιχύνουμε παντού τη πίτα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να “σταθεί”, τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

[*] Αν το μπέικον δεν είναι στις προτιμήσεις σας αντικαταστήστε το με ζαμπόν το οποίο θα το προσθέσετε στο μείγμα ως έχει κομμένο σε κομμάτια, χωρίς να το σοτάρετε. 8ee107fb8e11fa27c5eb0c84c03d7dff_L

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταρόπιτα με καρότο και μπέικον χωρίς φύλλο

 

4 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Καλημέρα Εύα.Ένα πυρέξ 30χ22 εκ. είναι καλό. Βέβαια στις πίτες παίζει πάντα ρόλο πόσο λεπτές ή πιο χοντρές θα ήθελες να είναι. Όταν θα φτιάξεις το μείγμα θα το δεις πόσο είναι και ανάλογα με το πάχος που θέλεις τη πίτα αποφάσισε.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Sintayes.gr

  2. ΣΟΦΙΑ says:

    Εχω μια απορια…
    Γραφετε στην εκτελεση..

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το πιπέρι και το τσίλι [προαιρετικά] και προσθέτουμε πρώτα τα τριμμένα καρότα και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο και το μπέϊκον, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

    Υποθετω οτι εχει γινει καποιο λαθος… Σωταρουμε αρχικα τα μανιταρια φανταζομαι και οχι το καροτο και επειτα το καροτο με το μπεικον..

    Αν κανω λαθος διορθωστε με..

    Ευχαριστω..

  3. Sintayes.gr says:

    Αγαπητή Σοφία καλημέρα,
    Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την επισήμανση. Πράγματι σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια. Εκ παραδρομής αναφέρονται δύο φορές τα καρότα. Έγινε η σχετική διόρθωση.
    Με εκτίμηση,
    sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.