Μανιταρόπιτα με καπνιστή γαλοπούλα

Μανιταρόπιτα με καπνιστή γαλοπούλα

Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με καπνιστή γαλοπούλα. Μια εύκολη και απλή συνταγήτου Ηλ. Μαμαλάκη (από εδώ), για μια πεντανόστιμη πίτα με μανιτάρια σε τραγανό, φύλλο σφολιάτας με αφράτη γέμιση μανιταριών και καπνιστής γαλοπούλας σε μπεσαμέλ που θα σας ενθουσιάσει. Το ιδανικό ορεκτικό για κάθε σας γεύμα, το απόλυτο δείπνο με μια μεγάλη σαλάτα!

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα φρέσκα, καθαρισμένα κομμένα σε φέτες 
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια 
  • 120 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (Φουαντρέ Υφαντής ή άλλη επιλογής σας) σε φέτες, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 150 γρ. τυρί ρεγγάτο, τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό + 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για επάλειψη 
  • 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα 2 ειδών μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τη καπνιστή γαλοπούλα, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ περίπου. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  3. Προσθέτετε μέσα στη μπεσαμέλ τα σοταρισμένα μανιτάρια με τη καπνιστή γαλοπούλα, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί με διάσταση 31×24 εκ. περίπου και απλώνετε στη βάση της το 1 φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση, τη πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί ρεγγάτο και τη καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. 
  5. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό χτυπημένο καλά με 2 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζετε το μαύρο σουσάμι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσετε το επάνω φύλλο της πίτας σε κομμάτια και τη ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό-κόκκινο χρώμα. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταρόπιτα με καπνιστή γαλοπούλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.