Αναρτήθηκε στις 10/12/2022 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μπέικον και σπανάκι
Μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με σπανάκι και μπέικον! Η πιο εύκολη η πιο κρεμώδης συνταγή για μανιτάρια που φτιάξατε ποτέ. Μια συνταγή για υπέροχα, πεντανόστιμα μανιτάρια που αρχικά σοτάρονται και στη συνέχεια “πνίγονται” σε μια λαχαριστή σάλτσα με τραγανό μπέικον, φρέσκο σπανάκι, σκόρδο, κρέμα γάλακτος, ζωμό κοτόπουλου και μυρωδάτα βότανα και τελειώνουν μια τριμμένη παρμεζάνα. Ένα πιάτο ιδανικό για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο, για να το σερβίρετε ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό με τα ψητά σας κρέατα και πουλερικά αλλά και ως κυρίως γεύμα σερβιρισμένα με ζυμαρικά ή ρύζι. Απλά δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρές λωρίδες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 750 γρ. μανιτάρια καφέ ή λευκά, ξεπλυμένα και στεγνωμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 ml (1/4 φλ.) ζωμός κοτόπουλου
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι κατά προτίμηση baby
- 400 ml (1½ φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35%
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1,5 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) χωρίς λιπαντική ουσία και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Το αφήνετε στην άκρη να απορροφήσει το επιπλέον λίπος.
- Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα μανιτάρια, τα περιχύνετε με το λάδι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα τρίβοντας τη βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν κομμάτια μπέικον που έχουν μείνει. Τηγανίζετε τα μανιτάρια για 4-5 λ μέχρι να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και βράζετε για 2 λ. Μετά προσθέτετε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι, τα αφήνετε για λίγο να βγάλουν το άρωμά τους και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε για άλλα 4-5 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 1-2 λ ή μέχρι να “μαραθεί”. Μετά αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μπέικον και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με την τριμμένη παρμεζάνα και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ για 1-2 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά τα μανιτάρια σας από πάνω. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως. Απολαύστε τα! ❤️
Tips: Λόγω του τραγανού μπέικον, μπορείτε να σερβίρετε τα μανιτάρια σας ως κυρίως πιάτο με σκορδόψωμο. Διαφορετικά αυτά τα υπέροχα μανιτάρια θα είναι τέλεια με μια ψητή μπριζόλα, ή μπιφτέκια, ή ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο, ή ακόμα και ψητό σολομό ή κοτόπουλο. Τέλος δοκιμάστε αυτά τα μανιτάρια πάνω σε ζυμαρικά!
Σημείωση: Φυλάσσονται σε τάπερ για 3 ημέρες στο ψυγείο. Τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με μερικές σταγόνες νερό για να “χαλαρώσει” η σάλτσα.

Πηγή
10/12/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μπέικον και σπανάκι